» دریافت قالب وبلاگ جدید سه ستونه کتابخانه لوکس بلاگ دریافت قالب وبلاگ جدید سه ستونه کتابخانه لوکس بلاگ برای استفاده از کد، آنرا کپی و در بخش تنظیمات وبلاگ خود درج کنید. کتابخانه عمومی آیت الله سیدرضا فاضلیان
قرآن حکیم از منظر امام رضا علیه السلام نویسنده: آیت الله جوادی آملی انتشارات: اسرا صفحات: 374 از بهترین زمینه‌هایی که می‌توان به هماهنگی ثقل اکبر و اصغر، راه یافت، این است که قرآن را از زبان عترت و عترت را از زبان قرآن بیابیم. کتاب ارزشمند «قرآن حکیم از منظر امام رضا (علیه‌السلام)» در راستای این هدف تألیف شد و در مباحث وزین خویش در یک مقدمه، یک روضه و چهار جنت به آشنایی با حقیقت قرآن، قرآن علمی و عینی، راه و شرایط شناخت قرآن، موانع شناخت قرآن، تفاوت تدبر در قرآن و استنطاق آن، تشویق قرآن به تحصیل برهان عقلی و دریافت شهود قلبی، جایگاه شهود قلبی در قرآن و… می‌پردازد.

تاريخ : شنبه 15 شهريور 1393 | 11:20 | نویسنده : لطیفی |
. پنچره فـولاد نویسنده: امیر صادقی انتشارات: کتاب دانشجویی صفحات: 96 بر سر سفره که می نشست، دستور می داد تا سینی ای برایش بیاورند. بعد بهترین غذایی که روی سفره بود، نگاه می کرد، از هر غذا مقداری برمی داشت و در سینی می گذاشت؛ سپس سینی را می داد تا برای بینوایان ببرند. کتاب «پنجره فولاد» علی رغم حجم کمش سه دسته مطلب را در کنار هم در خود جای داده است. اولی که متن اصلی کتاب هم هست روایت هایی کوتاه است از زندگی و زمانه امام غریب از مدینه تا مرو. روایت هایی بسیار کوتاه و زیبا که می شود در مسیر و راه خواند و لذت برد. دسته دوم احادیثی است که در بالای روایت های داستانی آمده است. کوتاه و دل نشین. و در آخر کتاب هم راهنمایی گردآوری شده است برای آشنایی با حرم رضوی که خواندنش جالب و به درد بخور است.

تاريخ : شنبه 15 شهريور 1393 | 11:15 | نویسنده : لطیفی |

 


-افتتاح و بهره برداری از بخش ویژه مطالعه در كتابخانه عمومی علامه مجلسی



-افتتاح و بهره برداری از بخش كم بینایان و نابینایان كتابخانه عمومی علامه مجلسی



تاريخ : یک شنبه 9 شهريور 1393 | 13:31 | نویسنده : لطیفی |

همزمان با سالروز ولادت کریمه اهل بیت فاطمه معصومه (س) مراسم جشن باشکوهی در کتابخانه سیدرضا فاضلیان این شهر برگزار گردید.

این مراسم به همت اداره کتابخانه عمومی شهرستان ملایر؛ مسئول و کتابدار محترم کتابخانه به منظور ترویج و زنده نگهداشتن یاد اهل بیت(ع) مورخ 93/6/6/ برگزار گردید.

 

 

 

 



تاريخ : پنج شنبه 6 شهريور 1393 | 16:43 | نویسنده : لطیفی |
به گزارش روابظ عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان، اکبری مسئول کتابخانه عمومی آیت اله فاضلیان عنوان کرد: از آنجا که مسابقات قرآنی زمینه ایجاد شور قرآنی و ترغیب افراد برای فراگیری، آشنایی و انس با مفاهیم نورانی قرآن و عمل به آن را که مهمترین ضرورت‌های فرهنگی و از وظایف آحاد جامعه اسلامی است را فراهم می نماید این دوره از مسابقات برگزار شد.
وی برگزاری مسابقات قرآنی در حین برگزاری کلاس های تابستانه قرآن و مفاهیم را انگیزشی خواند و تاکید کرد: این گونه رقابت‌ها باعث توجه بیش از پیش شرکت کنندگان کلاس‌های تابستانی کتابخانه به موضوعات در حال تدریس می گردد و این موضوع علاوه بر بعد معنوی دو نتیجه کوتاه مدت و بلند مدت را برای اعضا کلاس های فرهنگی کتابخانه، متبادر می سازد.
اکبری ادامه داد: کتابخانه عمومی آیت اله فاضلیان ازندریان، با برگزاری مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی بر گسترش فرهنگ قرآن کریم در میان آحاد مردم و ارتقای سطح معلومات و آموزه های قرآنی توجه ویژه ای دارد.



تاريخ : دو شنبه 3 شهريور 1393 | 15:40 | نویسنده : لطیفی |

 


 

 

به یمن میلادت، ذره ذره نور می‏شویم و قطره قطره حضور، و دل را به سرای کرامتت دخیل می‏بندیم تا در روز مقدس تولد تو با دست‏های پاکت تطهیر شویم...



تاريخ : جمعه 2 شهريور 1393 | 20:7 | نویسنده : لطیفی |

کتاب عمه سادات زندگی حضرت معصومه سلام الله علیها از سوی انتشارات مسجد مقدس جمکران منتشر شده است.

کتاب عمه سادات با موضوع زندگی حضرت معصومه سلام الله علیها  و تاریخ مختصر شهر مقدس قم که به قلم ابوالقاسم حمیدی تدوین شده از سوی مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان در اختیار عموم

قرار گرفته است.

 

فصل­های این کتاب عبارت است از: «فصل اوّل: تاریخ قم‌»؛ «فصل دوم: زندگی حضرت معصومه علیها السلام‌»؛ «فصل سوم: زیارت حضرت معصومه علیها السلام»؛ «فصل چهارم: کرامات حضرت معصومه علیها

السلام»‌؛ «فصل پنجم امام‌زادگان مدفون در قم‌» و «فصل ششم: مساجد معروف و شخصیت‌ها و پادشاهان مدفون در قم‌».



تاريخ : سه شنبه 2 شهريور 1393 | 14:12 | نویسنده : لطیفی |

بزرگ ترین گنجینه های زندگی - کتاب آیین زندگى از دیدگاه امام رضا (ع)

موضوعات اصلی که در این کتاب به آن پرداخته شده است از این قرار است:

اصول حیات طیبه در كلام امام رضا علیه السلام
ضرورى ترین مسأله حیاتى در جهان و انسان [اصل زوجیت]
چشم اندازى از حیات طیبه در انتخاب همسر و تشكیل خانواده [شیوه صحیح همسریابى]
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف والدین نسبت به فرزندان [اخلاق خانواده]
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف مرد نسبت و همسرش
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف زن نسبت به شوهرش [آیین شوهر داری]
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف فرزندان نسبت به والدین [حقوق والدین]
تكالیف فرزندان نسبت به والدین در كلام امام هشتم علیه السلام
چشم اندازى از حایت طیبه در مورد تكالیف مشترك خانواده [خانواده معتدل]
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف خانواده نسبت به ارحام و خویشاوندان [آیین خویشاوندى]
تكالیف خانواده نسبت به ارحام و خویشاوندان
چشم اندازى از حیات طیبه در مورد تكالیف و وظایف انسان نسبت به دوستان و آشنایان [آیین معاشرت و دوست یابى]
راهنمایى هاى امام هشتم علیه سلام در موضوع آیین معاشرت
آفات حیات طیبه یا موانع رشد و كمال در كلام امام رضا علیه سلام



تاريخ : پنج شنبه 2 شهريور 1393 | 13:34 | نویسنده : لطیفی |

به مناسبت روز همدان و ایام هفته دولت ، عضویت در كتابخانه های عمومی استان همدان در  روز اول شهریور به صورت رایگان می باشد...

 



تاريخ : دو شنبه 31 مرداد 1393 | 17:8 | نویسنده : لطیفی |
توصیه‌های پزشکی امام رضا (علیه السلام) درباره عسل‌ درمانی

امروزه از عسل در درمان بسیاری از ناراحتی ها از جمله بیماریهای قلبی، بهبود سیستم ایمنی، سوء هاضمه، عفونتهای پوستی، کاهش وزن و ... استفاده می شود.عسل را باید در زمره غذاها دانست . خداوند در قرآن و در سوره نحل آن را بعنوان ماده شفابخش برای انسانها معرفی نموده است: «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»؛«خوردن عسل برای مردم شفاء است». پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) هم درباره این ماده حیاتبخش فرموده اند: «لم یستشف المریض بمثل شربة العسل»؛ «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمی‌کند.»

امام رضا علیه السلام در بیانی دیگر عسل را شفای دردها و بیماریها دانسته اند. عن الرضا (علیه السلام) عن آبائه عن رسول الله (صلی الله علیه واله): قال ان یکن فی شیئی شفاء ففی شرطه حجام اوشربه عسل. از امام الرضا (علیه السلام) از پدرانش از پیامبر (صلی الله علیه واله) نقل شد که فرمود: اگر در چیزی شفا باشد در حجامت و نوشیدن عسل است. در روایتی از امام رضا علیه السلام از اهمیت عسل سخن به میان آمده است. عن الرضا (علیه السلام) عن آبائه عن رسول الله (صلی الله علیه واله) قال: لا تردوا شربه العسل علی من اتاکم بها. از امام الرضا (علیه السلام) از پدرانش از پیامبر (صلی الله علیه واله) نقل شد که فرمودند: به هر کس از شما که عسل تعارف کردند رد نکند.( بگیرد و بنوشد.

امام رضا علیه السلام در جایی دیگر عسل را راه درمان و پیشگیری از سرماخوردگی معرفی کرده اند. آن حضرت می فرماید: هر که می خواهد در همه ی زمستان از سرماخوردگی دور بماند ، هر روز ، سه لقمه شهد (عسل) بخورد.و در روایتی دیگر آن را درمان دردها برشمرده اند. عن الامام الرضا علیه السلام : پیامبراکرم صل الله علیه و آله و سلم فرمودند : خداوند برکت را در عسل قرار داده است . درمان دردها ، در آن است و هفتاد پیامبر دوام سودمندی آن را از خداوند خواسته اند
در حدیثی دیگر به نقل ار امام کاظم علیه السلام درباره خواص درمانی عسل فرمودند: در عسل ، درمان هر دردی است ، هر کس ناشتا یک انگشت از آن را بلیسد ، این عسل بلغم را پایان می دهد ، صفرا را فرو می نشاند ، تلخه ی سیاه ( زرداب) را مانع می شود ، ذهن را صفا می بخشد و اگر که همراه با کندر خورده شود ، حافظه را نکو می سازد.امام رضا علیه السلام در روایتی دیگر عسل را مایه تقویت حافظه برشمرده می فرماید: سه چیز حافظه را زیاد می کند و بلغم را از بین می برد ، قرائت قرآن ، عسل و کندر.



تاريخ : جمعه 30 مرداد 1393 | 20:2 | نویسنده : لطیفی |


از ما، عمل چندانی نخواسته­اند!


مهم تر از عمل کردن، «عمل نکردن» است! تقوا یعنی «عمل گناه» رامرتکب نشدن! 


همه می پرسند چه کار کنیم؟ من می گویم: بگویید چه کار نکنیم؟ 


و پاسخ اینست: گناه نکنید.

 


شاه کلید اصلی رابطه با خدا « گناه نکردن » است.



تاريخ : جمعه 30 مرداد 1393 | 19:44 | نویسنده : لطیفی |

معرفی کتاب «سیره امام صادق(ع) در برخورد با اهل سنت»

1. شناسنامه کتاب
بابایی، سعید؛ سیره امام صادق(ع) در برخورد با اهل سنت؛ قم: مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما، چ1، 1384ه.ش.، شمارگان:1400نسخه، 272ص، موضوع: 1. جعفر بن محمد(ع)، امام ششم، 80-148ق.؛ 2. جعفر بن محمد(ع)، امام ششم، 80-148ق.- نظریه های سیاسی و اجتماعی؛ 3. اسلام- فرقه ها؛ 4. عباسیان-تاریخ؛ 5. امویان-تاریخ؛ 6. فقیهان اهل سنت.

2. گزارش اجمالی محتوا و فصول
کتاب «سیره امام صادق(ع) در برخورد با اهل سنت» در چهار بخش تنظیم شده است. بخش نخست این کتاب، «سیره علمی امام صادق(ع)» نام دارد و از سه فصل با عناوین «خطوط کلی سیره علمی امام صادق(ع)»، «سیره امام صادق(ع) در برخورد با مذاهب و گروههای اهل سنت» و «سیره امام صادق(ع) در برخورد با بزرگان اهل سنت» تشکیل شده است.
در فصل اول این بخش، اصول و سیاستهای کلی فعالیتهای علمی- فرهنگی امام صادق(ع) را به سه گروه تقسیم می کند: 1. اصولی که تنها به شیعیان مربوط می شد؛ همانند معیارهایی که امام در صورت تعارض اخبار و نیاز به ترجیح یکی بر دیگری، به اصحاب آموزش داده است و نیز مانند ارجاع بعضی از اصحاب به برخی دیگر. 2. اصول و ضوابطی که امام در مورد اهل سنت، بیان کرده است؛ همانند تاکید امام بر الهامی بودن علوم خود و پیوستگی علمی او به علو امامان پیشین و رسول خدا(ص) که ایشان را از هرگونه استفاده علمی از عالمان روزگار خود بی نیاز می ساخت؛ 3. خطوط کلی که به گونه ای عام می فرمود و اختصاص به یکی از فریقین نداشت، بلکه شامل هردو گروه می گشت؛ مانند تاکید امام بر نوشتن احادیث و علوم. سپس، دسته اول را از موضوع بحث خارج می شمارد و به بررسی دسته دوم و سوم می پردازد.
در فصل دوم از بخش اول، ابتدا اندیشه های علمی مطرح در زمان امام صادق(ع) را به دو گروه عمده تقسیم می کند: 1. اندیشه های موجود نزد مسلمانان که در برخی مسائل دچار اختلاف و تعدد آرا شده بود. 2. آرا و اندیشه های کفرآمیز که از سوی برخی ملحدان مطرح می شد. سپس، مهمترین گروههای اهل سنت همعصر با امام(ع) را می شمارد: مرجئه، قدریه، جبریه، مشبهه، معتزله، قصّاص و متصوفه. در ادامه مواضع امام در برخورد با آنها را بیان می کند.
در فصل سوم این بخش، بر دیدگاههای کلی و جزئی امام صادق در برخورد با بزرگان اهل سنت تاکید می کند. بدین منظور ابتدا بزرگان معاصر امام را که دوران آن حضرت را درک کرده اند، معرفی و سپس گرایشهای علمی، سیاسی و اجتماعی شان را بررسی و با دیدگاههای امام صادق(ع) مقایسه می کند.
بخش دوم، سیره سیاسی امام صادق(ع) نام دارد و به سیره و برخورد سیاسی امام صادق(ع) با حاکمان بنی امیه که تنها راه مشروعیت خود را اعتراف به خلافت شیخین و نبود نص بر جانشینی رسول خدا(ملاکهای اهل سنت بودن) می دانستند و همچنین حاکمان بنی عباس، سفاح و منصور می پردازد. بدین منظور، ابتدا به برشمردن اصول و سیاستهای کلی امام می پردازد از قبیل: اصل تقیه، نفی مشروعیت خلافت خلفا، بازداشتن افراد از خدمت در دستگاه خلافت، بازداشتن از دوستی با بنی امیه، بازداشتن شیعیان از مراجعه به قضات و والیان، حمایت از قیامهای مردمی بر ضد حکومت ستمگر، به کارگیری مامورانی در دستگاه خلافت، نهی از همنشینی با والیان و کارگزاران حکومتی و رعایت احکام الهی. سپس، سیره سیاسی امام صادق(ع) را در عهد بنی امیه و بنی عباس بیان می کند.
در بخش سوم ذیل سیره اجتماعی امام صادق(ع)، روابط اجتماعی آن حضرت(ع) را با عموم مردم(یعنی اعم از اهل سنت و شیعیان) و روابط آن حضرت(ع) با اهل سنت را بررسی می کند و طی آن اصول کلی برخوردهای اجتماعی امام را می شمرد. اصولی از قبیل: تقیه، همنشینی با اهل سنت، عدم فراخوانی عامه به تشیع، ارتباط امام با همه گروهها، کمکهای مالی به مخالفان، سفارش به صله ارحام، سازمان دهی شیعیان در برابر دیگر فرقه ها، همدردی با همه مردم(شیعه و سنی)، سفارش به بی تفاوتی در برابر توهین به اهل بیت(ع)، بیان برخی واقعیتهای تاریخی.
بخش پایانی کتاب یعنی بخش چهارم، همراه با برنامه سازان نام دارد و به بیان رابطه فقه جعفری و عملکرد رسانه، پیشنهادهای برنامه ای و طرح برخی پرسشهای کارشناسی در موضوع کتاب می پردازد.
این تحقیق در تبیین سیره امام صادق(ع)، هم به برخوردهای شخصی امام با بزرگان اهل سنت استناد می کند و هم با شناسایی بزرگان اهل سنت همعصر با آن حضرت(ع)، آرا و اندیشه های آنان را توضیح داده و سپس گرایشهایی را که بیانگر موافقت یا مخالفت با امام صادق(ع) بوده اند، معرفی می کند.
مخاطب اصلی این کتاب برنامه سازان و فیلمنامه نویسانی اند که در پی شناسایی سیره امام صادق(ع) در برخورد با مخالفان و نیز زوایای زندگی آن امام بزرگوار هستند تا برای الگودهی به افکار عمومی از آن استفاده کنند. کتاب حاضر با بهره گیری از طیف متنوع و متعددی از منابع و عنوان بندیها و دسته بندیهای مناسب، اطلاعات درخور استفاده ای را برای علاقمندان به سیره امام صادق(ع) ارائه می دهد.



تاريخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393 | 14:45 | نویسنده : لطیفی |

اينجا گورستان بقيع است و اين خاک، گنجينه‌دار فريادي است که قرن‌ها، ارباب جور آن را در سينه ما محبوس کرده‌اند.
حکايت بقيع، حکايت غربت است، غربت اسلام
و با که بايد اين راز را باز گفت
که اسلام در مدينة النبي از همه جا غريب‌تر است.
اي چشم، خون ببار تا حجاب از تو بردارند
و ببيني که اين خاک گنجينه‌دار نوراست و مدفن عشق
و اينجا بقعه‌اي است از بِقاع بهشت!
و آن نفخه‌اي که در بهشت، روح مي‌دمد، از سينه اين خاک برمي‌آيد


چرا که اينجا مدفن کليدداران بهشت است.



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393 | 14:34 | نویسنده : لطیفی |

اسم : جعفر
لقبها : صادق- مصدق - محقق - کاشف الحقایق - فاضل - طاهر - قائم - منجی - صابر
كنیه : ابوعبدالله - ابواسماعیل - ابوموسی
نام پدر : حضرت امام محمد باقر ( علیه السلام )
نام مادر : فاطمه ( ام فروه ) دختر قاسم بن محمد بن ابی بكر
زمان تولد : هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری
در روز جمعه یا دوشنبه ( بنا بر اختلاف ) در هنگام طلوع فجر مصادف با میلاد حضرت رسول . بعضی ولادت ایشان را روز سه شنبه هفتم رمضان و سال ولادت ایشان را نیز برخی سال 80 هجری ذكر كرده اند .
محل تولد : مدینه منوره
عمر شریفش : 65 سال
مدت امامت : 34 سال
زمان رحلت ( شهادت ) : 25 شوال سال 148 هجری درباره زمان شهادت نیز گروهی ماه شوال و دسته ای دیگر 25 رجب را بیان كردند .
قاتل : منصور دوانیقی بوسیله زهر
محل دفن : قبرستان بقیع



تاريخ : سه شنبه 28 مرداد 1393 | 14:19 | نویسنده : لطیفی |
صفحه قبل 1 ... 50 51 52 53 54 ... 57 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Bia2skin :.